pátek 29. května 2015

Lepší nálada :)

Krásný pátek všem :)
Musím říct, že se sluníčkem vykoukla konečně i dobrá nálada :) 
Nikdy jsem nemyslela, že by mohlo mít počasí vliv na to, jak se cítím, ale tento týden jsem se o tom přesvědčila. Bylo škaredě, zima a pršelo a tak jsem se cítila i já. Slabá, pořád unavená, nemilovaná, nepochopená, ubližovaná, nerespektovaná. Ale dnes už se cítím líp, těším se domů, těším se na víkend a bude to určitě fajn :) 
Mám prostě radost ze života, a to jen proto, že konečně vykouklo sluníčko, věřili byste tomu? :)

Smutek

"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."

"Proto: Žij podle svojí víry. Dělej to, co ti radí srdce... To, co chceš... Lidský život je divadelní představení, které se hraje bez předchozích zkoušek. Zpívej, směj se, tancuj, měj rád... a žij intenzivně každý okamžik svého života... dříve, než spadne opona a hra skončí bez potlesku."

Mějte krásný víkend

Posedlost - Emily Maguire

Anotace

Sarah je premiantka a bezproblémová dívka ze středostavovské rodiny. Až do dne, kdy jí do života vstoupí Daniel Carr, učitel angličtiny a vzorný otec rodiny. Spojuje je obdiv k Shakespearovi a... sex. Sex plný násilí. Probudí se v nich bestie, která brzy ovládne nejen jejich těla, ale i jejich mysli, životy. A když pak Daniel náhle ze Sářina života zmizí, upne se Sarah k sebezničující snaze jej najít, získat zpátky anebo nahradit. Fyzická vášeň se stává posedlostí a hledání lásky přerůstá v otázku života či smrti. Při snaze zkrotit tu bestii v sobě samé trpí Sářino okolí, trpí Daniel a ze všech nejvíc trpí ona. 
Skandální téma milostného poměru žačky s učitelem není pro mladou australskou autorku Emily Maguirovou samoúčelné, je prostředkem k dokreslení možných povah sexu, autoritářství, závislosti a posedlosti. 
Ukazuje, jak jedno setkání či jediný okamžik dokáže změnit celý život.

Můj názor

Musím říct, že touto knihou jsem byla hodně překvapena. Na začátku byl nedovolený sex s učitelem, tak jsem si říkala "Super, další stupidní román o sexu." Ale postupem času a s dalšími stranami jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Děj se různě prolínal a nakonec z něj vyšel spíše psychologický román, ne-li drama. Vážně se mi kniha hodně líbila a pokud máte jako já rádi psychologické knihy nebo i filmy, určitě si tuto knihu přečtěte :)


středa 27. května 2015

Andělské poselství naděje - Lorna Byrneová

Anotace

Irská autorka Lorna Byrneová, která má od nejútlejšího dětství výjimečnou schopnost vidět anděly a komunikovat s nimi, je českým čtenářům dobře známá. Nesmírnou popularitu si získala jak její autobiografická kniha Andělé v mých vlasech, tak i volné pokračování pod názvem Schody do nebe. Ve svém nejnovějším díle Andělské poselství naděje se autorka obrací přímo ke čtenářům s doporučeními, jak mohou oslovit anděly s prosbou o pomoc. Zdůrazňuje velkou sílu nejen modlitby a lásky, ale především naděje.

Můj názor

Konečně jsem se dokopala k tomu, abych sáhla po knize ze své knihovny. Tuto knížku od Lorny jsem si dlouho přála, až  jsem si ji nakonec koupila sama :) Knihy od Lorny mám velmi ráda, a ani tato není výjimkou. Tolik naděje, optimismu a lásky, která z té knihy vyzařuje, to se nedá ani popsat. Při čtení knihy mám pocit, že ten svět je přece jen krásnější a hned ze mě spadne ten stres nebo špatná nálada. Už brzy se chystám přečíst i její čtvrtý díl, Nebeská láska. 
Všem tyto knihy od Lorny vřele doporučuji :)


úterý 26. května 2015

Život je život

Zdravím všechny, opět po delší době :) Vážně poslední dobou obdivuji blogerky, které přidávají příspěvek obden, nebo dokonce denně! :) Neuvěřitelné, jak nestíhám. Nebo spíš to bude i tím, že nemám svůj notebook, po Novém roce mi usnul a už se neprobral :( 
Víkend byl takový volnější. V sobotu jsem byla opět v práci, ale jen do 11 hodin. Odpoledne jsme jeli s Davidem do Břeclavi nakupovat, potřebovala jsem nějakou garderóbu na sobotu, jdeme na 50tiny :) Dojeli jsme domů, trošku jsme si schrupli, stejně pršelo a bylo hnusně, takže ideální počasí na válení se v posteli :) A večer jsme vyrazili za kulturou, do kina, na film Život je život. Musím říct, že jsem byla docela zklamaná. Česká komedie, fajn, nasmáli jsme se, ale co to proboha bylo s tím Jamesem Bondem? To se mi absolutně nelíbilo a můj názor je ten, že to tvůrci až moc překombinovali :( Kdo viděl, ať posoudí sám :)


V neděli jsme si trošku déle přispali, po dlouhé době jsme vstávali až těsně před obědem, který byl ještě potřeba uvařit :D No ale zvládli jsme to a odpoledne jsme se vydali za Davidovými rodičemi na krátkou návštěvu :)
A konečně jsem vyzkoušela mefuňkovou fofolu :D


Víkend opět rychle utekl, nic jiného jsem ani nečekala. 
Už od pondělí je škaredě, prší a je zima. Už aby bylo konečně léto! 
Tento víkend, jak jsem psala, nás čekají padesátiny, takže jídlo, pití, zábava, už teď se připravuji :)
Pomalu už se začínám dívat na dovolenou, letos jsme to nechali na poslední chvíli, asi pojedeme last minute :)
Tak mějte krásný týden

P.S.: Fotky nejsou focené foťákem, ale mobilem, proto taková kvalita :( poslední dobou jsem propadla Instagramu, takže fotky přidávám z tama :) Určitě to ale brzo napravím :)

úterý 19. května 2015

Když se daří, tak se daří..

Čauky všichni :)
Opět Vás vítám po delší době, jsem poslední dobou poněkud zaneprázdněná :)
Začnu sobotou. Byla jsem v práci, než v 9:30 dojel taťka, že by potřeboval hodit do města, jeho autem, že mě v práci vystřídá mamka. Sice jsem nevěděla, kam chce jet, ale zavezla jsem ho tam. Teprve ve městě jsem se ho zeptala, kam ho mám zavést. Zaparkovala jsem a řekla jsem mu, že počkám v autě, ale přesvědčil mě, abych šla s ním. Když zamířil do cyklo obchodu, začalo mi to být podezřelé. Už delší dobu jsem si totiž přála kolo, abych mohla jezdit do práce na kole a konečně začala něco dělat pro svou kondičku :) Ale ještě jsem si pořád myslela, že si jede koupit něco sobě na kolo. Byla tam fronta, tak jsme se zatím dívali, a najednou taťka řekl: "Tak si vyber." Vůbec jsem nechápala, přemluvil mě, ať si nějaké zkusím. Tak jsem se projela a hned to první mi padlo do oka :) Když jsem si zkusila druhé, už to nebylo tak jak u toho prvního, tak taťka řekl: "Berem toto." 
Byl to šok, byla jsem úplně dojatá, to si nedovedete představit, jakou mi udělal radost. Je to ten nejlepší táta na světě :) Od pondělí už jezdím na kole a je to super!


Neděle už byla trochu horší, i co se nálady týče. Od rána jsem byla nějaká přešlá, sama ani nevím proč. Uvařila jsem oběd, poprvé jsem dělala pečenou krkovičku :) Potom jsem polehávala, nebylo mi dobře a potom jsem sledovali hokej. Bohužel, český tým neobhájil ani 3. místo, škoda. Večer jsem si chtěla jet koupit do Sportisima lahev na kolo, tak jsme si řekli, že se stavíme i na jídlo. Cesta tam byla v pohodě, no ale hold při cestě zpátky už jsme ani nenastartovali, nejspíš nám odešel startér. Tak David volal mamce, aby nás odtahla, nejdříve jsme neměli lano, tak David letěl do OBI, tam neměli, tak nakonec dovezla jeho mamka. No všechno bylo OK než jsme přejeli most do kopce, potom jsme slyšeli nějaké křupnutí a už to bylo. Dojeli jsme k mechanikovi, vyšli jsme ven a chtělo se mi brečet. Urvaný celý přední nárazník. Fordík už je v opravně, tak snad nám ho dá mechanik do kupy :)



Víkend byl plný zvratů,ať už těch lepších, nebo horších.
Už je zase pracovní týden, doufám že to rychle uteče a bude zase víkend :)
Mějte se krásně, přidávám ještě selfie ze soboty, kdy jsme jeli s Davidem na večeři a na pohár a měli prostě super večer :)


Mějte krásný týden



čtvrtek 14. května 2015

Jak málo stačí ke štěstí :)

Já to nechápu. Ještě před pár roky jsem tvrdila, že moje mamka je maniak na dekorace, hrnky a cetky, a že JÁ taková nikdy nebudu, no chápete to? Omyl. Jaká matka, taká dcéra. Pořád se na internetu dívám, co by se mi tak líbilo, a to nemluvím o našich společných nákupech, které zpravidla praktikujeme ve čtvrtek :)
No a jak určitě víte, pracujeme spolu v obchodě a včera  nám došlo nové zboží - hrníčky. A tak jsem pořád váhala, zda si je vzít nebo ne, až mi je mamka koupila - děkuji! :)
Jsou naprosto úžasné, romantické, sladké a jsem z nich poprděná :)
Kdyby někdo chtěl, stačí napsat :)






Tak co, líbí? :)


středa 13. května 2015

Smích nám prodlužuje život :)

Opět přicházím s várkou vtipných obrázků, směji se ještě teď :)









Krásnou druhou půlku týdne


Švábi - Jo Nesbo

Anotace

V jednom bangkockém nevěstinci je nalezen norský velvyslanec v Thajsku. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. V Oslu vypuká na ministerstvu zahraničí panika, neboť velvyslanec měl úzké vazby na norského premiéra. Je bezpodmínečně nutné zabránit politickému skandálu. Opilý Harry Hole se zásobou vitamínu B12 nasedá do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota. Jeho úkolem je případ vyřešit, ale přitom se do celé záležitosti co nejméně míchat. Harry se však do takové role vmanipulovat nenechá, a tak se hned po příletu do Bangkoku pouští spolu se svou thajskou kolegyní do vyšetřování. Brzy se ukazuje, že nejde jen o jednu náhodnou vraždu - za zdmi se cosi hemží a šramotí. Cosi, co nesnese denní světlo.

Můj názor

Tuto knihu jsem četla opravdu dlouho. Ne proto, že by se mi špatně četla, nebo snad nelíbila, ale prostě nebyl jenom čas. Ale když už jsem se začetla, nemohla jsem se od ní odtrhnout. K této knížce toho asi moc neřeknu, kdo zná Nesbovi detektivky, tak ví, že každá jeho kniha je úžasná. Mě se prostě líbila a jednou bych chtěla přečíst všechny jeho knihy.




úterý 12. května 2015

Víkend na Vysočině

Čauky všichni :)
Pár dní jsem se neozvala, já vím, byla jsem off :) 
Minulý čtvrtek jsme měli na návštěvě pár kamarádů, sledovali jsme hokej a potom jsme šli na bowling :) Byl to super večer, asi tak jako když popíjíte s kamarády :)
No a v pátek bylo volno. My jsme se ráno začali balit, protože jsme před sebou měli víkend na Vysočině. Jezdíme tam každý rok, je to taková rodinná sešlost, v sobotu se peče prase a je to hrozně fajn :) Letos jsme byli už potřetí a už teď se těšíme na další rok :)
V pátek nám počasí vyšlo, to bylo fakt pěkně, dojeli jsme kolem 16 hodiny, vybalili jsme si věci, postavili stan (to je taková naše tradice, že vždy spíme jako jediní ve stanu) a pak jsme sledovali hokej. Večer jsme šli brzo spát, protože jsme byli unavení z předchozího večera. V noci byla bouřka, liják jako prase. Minulý rok David pokazil zip na stanu, takže nám zmokl spacák, ale nic hrozného :)
V sobotu už se počasí tak všelijak střídalo, chvilku zataženo, chvilku horko, ale nechtěli jsme nic riskovat, tak jsme se přesídlili do chatky a stan jsme sbalili. V sobotu jako každý rok jsme jeli na výlet, tentokrát opět nakupovací - do Freeportu a do Hatí u Znojma. Vrátili jsme se kolem 17 hodiny, kdy prase už bylo upečené, mňamka :)
Víkend byl vážně super, my se na něho těšíme celý rok, ale bohužel má jednu chybu. 
Uteče vždycky strašně rychle :(


A samozřejmě Vám musím ukázat něco z toho, co jsem si nakoupila ve Freeportu :) Ukážu Vám zatím jen boty, protože mikinu a svetřík jsem zrovna prala :)
Mě ty boty padly hned do oka, protože takové jsem u nás ještě neviděla, z rifloviny :) Navíc jsem si je zkusila a hned mi padli, což se mi nestává, já boty vybírám hodně dlouho, protože mám jednu nohu menší než tu druhou, ale tyto sedly úžasně :)


A ten motiv uvnitř :) Myslela jsem si, že to jsou sloni, ale spíš to vypadá jako tygr nebo lev? :D


Mějte krásný týden

pátek 8. května 2015

Ložnice - před a po

Já bych snad i zapomněla! V březnu jsem Vám ukazovala své před a po obývacího pokoje a kuchyňského koutu :) Dnes Vám přináším fotky z naší ložnice :)
Už dříve jsme měli ložnici do zelené barvy, tato barva se mi začala hodně líbit, je taková uklidňující, a v kombinaci s bílou je podle mě perfektní :)

Zelená barva: Je barvou přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Působí uklidňujícím dojmem a pohled na zelenou barvu napomáhá regeneraci a načerpání nové síly. Lidé mající rádi tuto barvu budou více ochotní rozdávat lásku a pomáhat motivovat ostatní.





A jak jste na tom Vy se zelenou barvou?


čtvrtek 7. května 2015

Kupa receptů

Poslední dobou hledám inspiraci na recepty na internetu (ani Vám nebudu říkat, kolik mám kuchařek). A jak už to tak bývá, zapisuji je, kam se dá. Takže už jsem se nemohla dívat na tu  kupu papírů, které jsem si zakládala, kam mě napadlo a koupila jsem si pořádný sešit.
A čekalo mě opisování :) Naštěstí těch receptů nebylo zase tolik, takže jsem to za půl hoďky zfoukla :) A k tomu jsem si udělala smoothie z jahod a kiwi.





A co vy, také si opisujete recepty z internetu? Nebo máte raději kuchařku, kde máte vše pohromadě?


středa 6. května 2015

Krátký příběh k zamyšlení: Sto korun



Nedávno jsem na internetu objevila krásný příběh k zamyšlení a chtěla bych se s Vámi o něj podělit :) Někteří ho možná i znáte :)

Z práce se žena vrátila pozdě, unavená a podrážděná. Náhle zjistila, že na ni čeká u dveří její šestiletý syn.
Syn: „Mami, můžu se tě na něco zeptat?“
Máma: „Jistě, na copak?“
Syn: „Mami, kolik vyděláš za hodinu?“
Máma: „Do toho ti nic není. Proč se mě na to vůbec ptáš?“ Odpověděla žena nazlobeně.
Syn: „Jen to chci vědět. Řekni mi prosím, kolik si vyděláš za hodinu?“
Máma: „Když to musíš vědět, tak je to 100 korun za hodinu.“
Syn: „Ach jo,“ povzdechl si chlapec se svěšenou hlavou. „Mami, můžu si půjčit 50 korun?“

Máma byla bez sebe, „Jestli ses ptal jen proto, že si chceš půjčit na nějakou pitomou hračku, nebo jiný nesmysl, tak odpochoduj zpátky do svého pokoje a jdi spát. Přemýšlej o tom, proč jsi tak sobecký. Já se v práci nedřu jen pro nějakou dětskou lehkovážnost.“

Chlapec potichu odešel do svého pokoje a zavřel za sebou dveře. Jak se ji může takhle ptát, jen aby dostal nějaké peníze? Asi po hodině se žena uklidnila a začala přemýšlet: Možná, že na něco opravdu těch 50 korun opravdu potřeboval. Moc často si o peníze neříkal. Žena přistoupila ke dveřím do chlapcova pokoje a otevřela.

„Už spíš, synku?“ Zeptala se.

„Ne, mami, jsem vzhůru,“ odpověděl chlapec.

„Přemýšlela jsem, možná jsem na tebe zbytečně vyjela,“ řekla žena. „Byl to dlouhý, úmorný den a já si na tobě všechno vylila. Tady máš těch 50 korun, které jsi chtěl.“

Malý chlapec se posadil a usmál. „Ach, mami, moc děkuju,“ zajásal. Pak sáhl pod polštář a vytáhl několik desetikorun. Žena viděla, že už nějaké peníze má a pocítila, jak se ji znovu zmocňuje hněv. Chlapec spočítal všechny své peníze a pak pohlédl na matku.

„Proč chceš víc peněz, když už nějaké máš?“, zabručela matka.

„Protože jsem neměl dost, ale teď už mám,“ odpověděl chlapec. „Mami, teď mám 100 korun. Můžu si koupit hodinu tvého času? Prosím, přijď zítra o hodinu dřív. Mohli bychom spolu večeřet.“

Žena byla zdrcena. Objala svého malého syna a prosila ho za odpuštění.

Tohle je jen kratičká připomínka všem, kteří v životě hodně tvrdě pracují. Nenechme si protéci čas mezi prsty, aniž bychom jej strávili s těmi, na kterých nám opravdu záleží, které máme v srdci. Nezapomínejte sdílet váš čas v hodnotě „100 korun“ s někým, koho opravdu milujete. Zemřeme-li zítra, firma, u které pracujeme, si za nás najde náhradu během několika hodin, ale rodina a přátelé, které opustíme, budou cítit ztrátu po zbytek života.

Zdroj: google

úterý 5. května 2015

Kakaové muffiny s krémem z mascarpone

V neděli jsme měli další oslavu a už mě opravdu nebaví vymýšlet pořád nějaké buchty nebo dorty. Nechala jsem se inspirovat Michelle, která pekla muffiny s pistáciovým krémem :) Jen ten krém jsem změnila :)

Muffiny:

1/2 hrnku kakaa
1/2 hrnku másla (nebo 120g)
250 ml horké vody
180 g krupicového cukru
2 vejce
kapka vanilkové esence (nemusí být)
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
půl prášku do pečiva
špetka soli

Rozmícháme kakao v horké vodě. Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme vanilkovou esenci. Poté přidáváme vejce, prášek do pečiva, mouku a špetku soli. Pak přimícháme kakaovou směs.
Těsto nalijeme do připravených formiček. Těsto mi vyšlo cca na 25 muffinů. Pečeme ve vyhřáté troubě na 15-20 minut, na 170-180°.

Krém:

250 gramů mascarpone
100 g plnotučného tvarohu
100 g cukru moučka
2 lžičky rumového extraktu

Vyšleháme mascarpone s tvarohem dohladka, postupně přidáme prosátý cukr moučka, nakonec rumový extrakt a pořádně vmícháme. Krém je cca na 12 muffinů, nutno dělat z dvojité dávky.

Krém mám z tohoto blogu. Najdete zde několik variací krémů, tak pokud hledáte stále ten pravý, který Vám bude nejvíce chutnat, určitě tyto stránky navštivte :)



Máte rádi muffiny? Děláte je?

pondělí 4. května 2015

Už zase pondělí...

Ach jo, to tak rychle uteklo? I když bylo v pátek volno, stejně to rychle uběhlo. Jako vždycky.
V pátek jsem se pustila do úklidu celého bytu, už to bylo potřeba. Po úklidu jsem byla tak hotová, že jsem si uvařila kafčo a začetla jsem se do knížky. Takový pohodový pátek :)
V sobotu jsem byla v práci, ale jen 3 hodiny, naštěstí. Po práci jsem jela do města ještě nakoupit pár drobností na nedělní oslavu a také jsem dokončila velký úklid z pátku - vyžehlila jsem a umyla okna. Večer jsem jela pro Davida, který se mi po týdnu vracel :) 
No a v neděli jsme měli oslavu Davidových 25.narozenin, tentokrát s mou rodinou :) Opět se pilo, jedlo a u toho jsme sledovali hokej a smáli jsme se :)
Víkend byl strašně fajn, ale cítím se nějaká unavená, nejradši bych si zalezla pod peřinu a spala celý den




A co hokej, sledujete MS? Já jsem velký fanda, takže za mě určitě ano :) Dnes hrajeme s Kanadou, tak jsem zvědavá :)



Mějte krásný týden,