pondělí 21. září 2015

Dědovy narozeniny, Trh místních produktů v Miloticích

Ahoj všichni,

tak tu máme zase pondělí a další ohlédnutí za víkendem :)
Sobota byla opět narozeninová, tentokrát jsme slavily dědovy 65. narozeniny :) A opět jsem pekla dort :) Neskutečně mě to baví, asi jsem se minula povoláním :D


V neděli se mi vůbec nikam nechtělo, ale nakonec jsme jeli na výlet :) v Miloticích byl Trh místních produktů, tak jsme nabrali mamku s kamarádkami a jeli jsme :) I přes neustálou změnu počasí to byl super den, který jsme zakončili návštěvou Davidových rodičů :)











Doufám, že jste si víkend také užili a přeji Vám krásný týden :)


pátek 18. září 2015

Krásný víkend :)

Ahoj všichni,
tak už tu máme pátek a s ním i dobrou náladu :) Jen tak sedím, poslouchám písničky a těším se domů, jelikož mi po 8 dnech přijede muž :) 
A moje oblíbená: Barbora Poláková - Nafrněná


Krásný víkend Vám všem :)

pondělí 14. září 2015

Má vášeň - laky na nehty

Už dlouho Vám tento příspěvek slibuji :)
Laky na nehty jsou má vášeň, není měsíc, kdy bych si jeden nekoupila. 
Samozřejmě mám své oblíbence, které pořád střídám, ale stejně kupuju nové a nové barvičky :) Sbírka už se mi pomalu rozrůstá, zatím jich mám 56 kusů. Už dlouho mám v plánu poličku, ale pořád nevím, kam bych ji umístila, takže její výrobu pořád odkládám. 





Mějte krásný týden

středa 9. září 2015

Dvojitá oslava 40. narozenin :)

Sobota pro nás byla opravdu vyčerpávající, jelikož jsme byli na dvojité oslavě čtyřicátých narozenin :) narozeniny slavili Davidova teta s manželem :) už přípravy na tuto oslavu byly zdlouhavé, pomáhali jsme s výzdobou, tvořili jsme, stříhali jsme, lepili jsme, prostě všechno možné :)


Upekla jsem oslavencům i dort v barvě výzdoby :)
Nejsem profesionálka, tak mě trošku šetřete :)


Oslava už byla od 12 hodin, od oběda, kdy jsme měli výbornou svíčkovou, na kterou jsem se těšila celý týden, mňam, měla jsem boule za ušima, jak byla výborná. Po obědě jsem se musela jít projít s malým Samuelem, aby mi trošku vytrávilo :) Došli jsem akorát včas, začínal se připravovat raut :)
Musím říct, že svíčková mě zasytila na tolik, že jsem večer už ani hlad neměla, tak jsem většinou jen uzobávala :) 


Došlo i na taneční hry, u kterých jsme se opravdu bavili :) 


Byl to super víkend, ale už je tu polovina dalšího pracovního týdne, letí to :)
Tento víkend nás už nic nečeká, David odjíždí do práce a já budu sama, mám v plánu začít číst novou knížku, hodit si nohy na stůl a relaxovat :)
Mějte krásný týden


čtvrtek 3. září 2015

Prázdninové čtení

Možná jste si všimli, že od začátku prázdnin jsem nepřidávala příspěvek o přečtených knihách. Tak jsem se rozhodla, že udělám tento příspěvek celý o knížkách, které jsem o prázdninách přečetla :)

Čtvrtky v parku - Hilary Boydová

Co byste dělaly, kdyby váš manžel po dvaadvaceti letech společného života zničehonic opustil manželskou postel?
Když se to stane Jeanie Lawsonové, nerozumí tomu a od svého muže George požaduje vysvětlení. Zamiloval se do jiné? Udělala snad ona něco špatně? George však zarputile mlčí.
Nejlepším dnem celého týdne se pro Jeanie stává čtvrtek, kdy chodí se svou vnučkou do parku. Tam se seznámí s Rayem, milým, pohledným a zábavným mužem, který je v mnoha ohledech pravým opakem George. Najde v sobě Jeanie odvahu dát lásce druhou šanci, všem navzdory?


Proměna - Freya North

Pip McCabeová, 30, s oblibou tvrdí, že nepotřebuje přítele ani peníze. Její přátelé a sestry si však myslí, že kdyby měla obojího trochu víc, určitě by jí to prospělo. Jenže proužkované legíny, natužené copánky, červený nos a to, že dokáže žonglovat, když dělá provaz, stačí sotva k tomu, aby poplatila účty, a jen zřídkakdy to vede k lásce nebo příležitostnému sexu. Pip ale bere své „šaškování“ – ať už na oslavách rozmazlených dětí, nebo na odděleních v dětských nemocnicích – nesmírně vážně. Prostě nemá na chlapy čas, tvrdí. A její bankovní konto není v pasivu, takže je všechno v pořádku. Zac Holmes, 34, je úspěšný v zaměstnání, má nádherný byt a zbožňovaného šestiletého syna z předchozího vztahu. Oblíbený, okouzlující a bohatý Zac se domnívá, že nezávazné flirty se k jeho životnímu stylu hodí stejně jako vysoké prémie, které za svou práci dostává. Když se Zac a Pip poprvé setkají, ani zdaleka nejde o lásku nebo vášeň na první pohled. Co můžou mít klaunka a daňový specialista společného?


Překupník - Ed McBain

Ve svém pokoji je nalezen mrtvý překupník drog. Vše nasvědčuje tomu, že se mladík oběsil. Detektivové z 87. revíru v čele se Stevem Carellou však zakrátko zjistí, že jde pouze o fingovanou sebevraždu, protože oběť ve skutečnosti zemřela na předávkování heroinem. Někdo se snaží policisty přelstít. Detektivové stojí před řadou otázek? Kdo se je snaží svést na falešnou stopu? Proč chtěl neznámý pachatel vyvolat dojem, že překupník odešel ze života dobrovolně? Komu patří otisky prstů na injekční stříkačce, kterou policie našla vedle mrtvého? Kdo nastoupil na mladíkovo místo v obchodu s drogami ve městě? Kdo zavraždil překupníkovu sestru Marii? A kdo má na svědomí výhrůžné telefonáty, které přicházejí na policii? Do hledání nebezpečného pachatele se pouštějí detektivové Carella a Byrnes. Vědí, že musejí jednat rychle a zároveň nesmírně opatrně, protože i jim jde o život.


Musela jsem zemřít - Anita Moorjani

Životní příběh Anity, napsaný čtivě a upřímně, se okamžitě stal bestsellerem a autorka dnes patří mezi významné osobnosti, nadšeně vítané čtenáři po celém světě. Brzy po sňatku u ní diagnostikovali rakovinu, po čtyřech letech různých pokusů o léčbu upadla do kómatu a všechny orgány jí postupně selhávaly, což prokázala tomografická vyšetření. Nečekaně se však z klinické smrti probrala a velmi rychle se začala zotavovat. Následná vyšetření neprokázala žádná ložiska rakoviny, což je zcela neuvěřitelné a vědecky nevysvětlitelné. Strhující závěrečná část se týká autorčiny proměny ve vnímání hodnot, neboť na základě prožitku blízké smrti objevila smysl života.


Vražedný chlad - Louise Pennyová

Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tady snad každý. Navíc pachatel zvolil naprosto originální způsob vraždy – tak rafinovaný, že dokázal pořádně zamotat hlavu nejen místní policii, ale i vrchnímu inspektorovi Armandu Gamachovi z quebecké Sureté. Gamache však má oproti ostatním jednu velkou výhodu – dobře ví, že aby našel vraha, musí ho nejdřív pochopit. „Vražda je hluboce lidská věc, a to se týká jak zavražděného, tak i vraha.

 
Já a on - Táňa Keleová - Vasilková

Příběh hlavních hrdinů – Lenky a Michala – je vystavený na obrazech z manželského života. Dny všední se prolínají s těmi hezčími a hřejivějšími a s nimi se proměňují i protagonisté, kteří se brali velmi mladí, plní snů a ideálů, z nichž však postupně museli slevovat, přizpůsobovat se jeden druhému, dětem, okolnostem… 
Lenka s Michalem v průběhu času poznávají, že jen láska nestačí, a pokud chtějí spolu zůstat a vést šťastný život, musí se to naučit. I za cenu ústupků, kompromisů a zřeknutí se vlastních přání a tužeb. Vždyť láska za to stojí…

A co Vy a prázdniny, kolik knih jste přečetli?
Doufám, že jste si léto užili a dětem přeji úspěšný školní rok :)