středa 2. března 2016

DIY čokoláda

Mám ráda osobní dárky, které jsou vytvořené, dělané s láskou. 
A o tom bude i tento příspěvek, po neskutečně dlouhé době.
Teta slavila narozeniny, a jelikož ona mi udělala domácí kaštanový likér, rozhodla jsem se udělat domácí čokoládu.
Návod je velmi jednoduchý. Na jednu čokoládu potřebujete 2 hořké čokolády, Orion nebo Figaro. Čokolády si rozpustíte ve vodní lázni, a ochutíte. Já použila do jedné čokolády skořici, do druhé rum. Vše dle chuti.
Vystlala jsem si krabičku od sýrů alobalem, rozpuštěnou čokoládu do ní vylila a posypala chia semínky, druhou kokosem. K chia semínkům jsem zvolila doma usušené jahody, na kokos jsem zvolila ořechy a mandle.
Dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.
Samozřejmě můžete zvolit jakoukoliv chuťovou kombinaci, kterou má obdarovaný rád. Já se v květnu chystám na chilli čokoládu, prý je to mňamka.
Pak už jen vytvořit štítky, hezky zabalit a tradá, dárek je hotový :)



A co vy, také máte rádi tvořené dárky?
Jaké dárky (nejen jedlé) jste svým blízkým vytvořili?

8 komentářů:

  1. Klárko tohle je nápad...úžasné a jak to skvěle i vypadá 🌻🌻 to určitě zrealizuju...děkuju za parádní tip :o)
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, potom dej info :)

      Vymazat
  2. Klári vypadá to opravdu skvěle:)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý nápad, hezké balení a jaká musela být radost obdarované :o). Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas, vaši návštěvu i milý komentář :-)