středa 25. března 2015

Bramboráky plněné masovou směsí

Toto jídlo jsme poprvé ochutnali u nás v restauraci a natolik nám zachutnalo, že jsme se rozhodli ho vyzkoušet i doma. Od té doby, když máme chuť na bramboráky, děláme ho na tento způsob.

Postup:
1. Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, můžeme přidat i grilovací koření. V hlubší pánvi osmažíme na oleji.
2. Nakrájíme si na nudličky barevné papriky, přidáme pórek a kukuřici. Zeleninovou směs přimícháme k osmaženému masu, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.
3. Uděláme si klasické těsto na bramboráky - oloupeme brambory, nastrouháme na jemno, přidáme vejce, mouku, mléko, sůl, pepř, majoránku. Bramboráky usmažíme na oleji nebo na sádle.
4. Masovou směs naneseme na usmažený bramborák, přepůlíme a je hotovo!






Mmm, to byla dobrota, dala bych si ještě :)
A co vy, znáte toto jídlo?
Pokud ne, určitě vyzkoušejte, je výborné!

Hezký den



10 komentářů:

  1. Milá Klárko, dnes jsem objevila tvůj blog a je super. Držím palce, ať tě to baví a těší a přináší tak radost i ostatním.
    Krásné dny přeje také Klárka. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláry, moc děkuji za milý komentář :) také nakouknu na tvůj blog :)
      Hezký den, K.

      Vymazat
  2. A mamince si nedovezla, no teda....

    OdpovědětVymazat
  3. Klárka, mäsová zmes v zemiakovej placke je asi moje najobľúbenejšie jedlo. Si mi narobila riadne chute!!! :):):) Idem si niečo dzobnúť do chladničky. Pá. Dana :):):)

    OdpovědětVymazat
  4. Klariss, to je teda dobrota :-) Robis mi chute... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vyzkoušej :-) je to rychlovka, až na to smažení těch bramboráků :-D

      Vymazat
  5. Takové dobroty můžu ve velkém.-)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas, vaši návštěvu i milý komentář :-)