pondělí 16. března 2015

Knihy - má vášeň

Ano, knihy jsou součástí mého života už od malička. Jako malá jsem milovala, když mi rodiče četli pohádky, klidně pořád dokola ty samé, mě to nevadilo. K četbě knih mě vedl taťka, a už mi to zůstalo. Nedovedu si představit Vánoce bez toho, aniž bych dostala knihu - i kdybych si ji měla koupit pod ten stromeček sama :)
Poslední dobou na knihy nemám ten správný výběr. Četla jsem Dopisy Kafkovi od Ireny Obermannové a docela mě zklamala. Ani jsem ji nedočetla do konce. Ireniny knížky mám ráda, vždycky mě pobaví ten její humor, ale tato knížka mě teda opravdu zklamala. 
Druhou knížku, kterou jsem nedočetla, byl francouzský román Ztracený profil od F. Saganové. Kniha mě nebavila, jaksi bez příběhu, bez zápletek. 
Nyní začínám číst knihu Svlečená do naha od Ivety Kollertové. Tuto knihu jsem kdysi dávno už četla, ale děj si nepamatuji, tak snad ji neodložím v půlce jako ty předchozí.

Většinu knih si půjčuji v knihovně, ale už pomalu rozrůstám svou sbírku knih. Nyní netrpělivě čekám na knihu Máma od Věrky z blogu Carolina Mia :) A také jsem si vytvořila svůj seznam knih, které bych si postupně chtěla pořídit:



Spisovatelku Lornu Byrneovou jsem objevila cca před rokem, kdy mě naprosto její knihy uchvátili a přečetla jsem je jedním dechem. Už od Vánoc říkám, že si tyto knihy pořídím, ale potom uvidím nějakou jinou a je to v háji. Ale určitě budou jednou moje!




Na tuto knihu už mám také delší dobu zálusk. Především se mi líbí obálka (ano, knihy většinou vybírám i podle obálek) a ten příběh bude také určitě krásný. 


Další kniha, která má v názvu slovo "anděl" :) Poslední dobou takových knih čtu hodně, dokonce několik jich mám i doma :)

A co vy a knihy? Také jste vášniví čtenáři, nebo nepřečtete ani časopis? :) Časopisy mám také ráda, ale o tom zase někdy jindy :)

Hezký pondělní den,

12 komentářů:

  1. No můžu potvrdit , že jsi maniak na knihy..

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som mala tiez jedno obdobie, ked som citala vela knih...ale odkedy som chytila hacik do ruky a pustila som sa do sitia, kazdu volnu chvilu venujem tymto mojim konickom :-) Ale vybrala si zaujimave knizky, mozno sa necham nalakat po dlhom case :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) já si den bez knihy nebo časopisu už neumím představit :-) je fakt že každý má jinou zálibu a mě teď baví knihy :-) Hezký večer, K.

      Vymazat
  3. Kláry Lorna je také moje slabost a její knížky jsem přečetla vždy jedním dechem...zatím tedy jen první dva díly ♥ ale chystám se i na další....
    A děkuju za prima tipy na hezké počteníčko :o)
    Měj se hezky...
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, opravdu? To jsem ráda :-) já četla taky jen 2 díly, ale už si dělám zálusk i na ty další :-)
      Hezký večer :-)
      Klariss

      Vymazat
  4. Já už jsem na další Lornu mírně nahnutá, tak nelákej:)) M.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Klárka. Rada čítam tiež, chodím do knižnice. Len teraz ide leto, budem v záhradke robiť, tiež vyšívať, čítať...No proste toho času je nejak málo. :):) Pá.
    Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já naštěstí času mám docela dost :-) ale je fakt, že v létě chodím radši na procházky a užívám si tepla :-)

      Vymazat
  6. Klárko, přesně jak píšeš. Knížky mám ráda, dětem jsem je četla, už když byly prťata, Lucinka si už čte sama a loni, když byla ve druhé třídě, tak byla vyhlášená za nej čtenářku, protože přečetla za školní rok nejvíce knížek ze třídy. Letos má také dobře našlápnuto. Já jsem četla hlavně dětem, ale cca dva roky jsem začala konečně číst zase to, co baví mne. Samo jsem přečetla Odstíny a hlavně mne začala bavit severská krimi. V poslední době jsem přečetla dvě humorné knížky od Kateřiny Petrusové a nyní čtu knížku od Alexandry Potter Není přání jako přání a zatím dobré - jsem na začátku. Budu se také muset podívat po dalších knížkách. V dubnu má vyjít poslední knížka krimi seriie od Nesba, tak na tu se už moc těším. Hezký čtenářský večer! Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Radu, děkuji za pěkný komentář :-) taky své děti budu vést ke čtení, je to super věc. Odstíny jsem také četla, i od Alexandry Potter, ale knihu Lásce na stopě, tu jsem přečetla za dva dny :-)
      Někdy mám období, kdy se mi líbí krimi, někdy historické a někdy prostě jen červená knihovna :-) Od Nesba jsem četla Přízrak a byla jsem nadšená! K jeho knihám se určitě vrátím :-)
      Hezký večer i Tobě, K.

      Vymazat

Děkuji za váš čas, vaši návštěvu i milý komentář :-)