středa 1. dubna 2015

Dovolená 2015 ?

Musím říct, že letos jsme s výběrem dovolené hodně pozadu. Většinou už v únoru máme objednáno i zaplaceno, letos ještě ani nevíme, kam pojedeme.
Hodně přemýšlíme nad Řeckem nebo Španělskem, ještě jsme letadlem neletěli a tyto země nás nějakým způsobem lákají :)
Ale uvidíme, vše je ještě ve hvězdách, letos to jaksi neřeším :)

Rok 2012 - Itálie - Benátská riviéra
Toto byla naše první společná dovolená. A byla super! Itálie se mi líbí v tom stylu, že to tam žije :) super restaurace, zmrzlina i milí Italové :)) A písek mi vůbec nevadil, jak některým :)
Možná co mi trochu vadilo, byli plážoví překupníci, kteří Vám pořád něco nabízejí - tetování, masáž, náramky, oblečení,... Každých deset minut něco jiného. Ale dalo se to vydržet :)


Rok 2014 - Chorvatsko - Pula
Loni jsme jeli s partou kamarádů do Chorvatska :) Už jen ta cesta byla hrozná - pokazilo se nám auto, měli jsme co dělat, abychom tam vůbec dojeli. Ale nakonec jsme to nějak ustáli a nenechali si dovolenou ničím zkazit. Auto jsme dali opravit a vše bylo v pohodě :)
Na Pulu jsme chtěli jet z jednoho důvodu. Naši zde byli před námi a hodně si dovolenou chválili. My byli ale spíš zklamaní. Strašně daleko jsme to měli k moři, cca 1,5 km, což byla děsná otrava v těch vedrech. Restaurace taky nic moc, sehnat někde zmrzlinový pohár byl nadlidský výkon :( A diskotéka, nebo nějaká zábava, 12km daleko. Takže? Asi nikdy více. Chorvatsko se mi hodně líbí, ale Pula mě hodně zklamala. Ale tak zase na druhou stranu jsme jezdili na výlety, viděli jsme zajímavá místa a diskotéku jsme si udělali na terase :D


A co Vy, kam plánujete letos jet na dovolenou?
Máte někdo zkušenosti s Řeckem nebo se Španělskem?
A kde se Vám nejvíce líbilo?

11 komentářů:

  1. Všude, hlavně, aby tam bylo moře.....Ale i v naší republice je nádherně...

    OdpovědětVymazat
  2. My vzdy chodime na dovolenku na lastminute, lebo takto na jar este nevieme, kedy v lete budeme moct...ale tiez este netusim, kam tento rok a ci vobec :-) Momentalne vsetky financie idu do rekonstrukcie, takze tento rok to bude asi na "malte" :-) Ale Vy si urcite dobre vyberiete a dovolenku uzijete, nech uz to bude kdekolvek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ona každá země má své něco, pro co je krásná.
    Za mlada jsme preferovali spíše balkán a Španělskem pohrdali. Po narození děti jsme pro změnu zase Španělsko preferovali kvůli dostupnosti služeb.
    Nyní jezdíme spíše dle toho, co chceme prožít.
    Za nás, protože máme evropské země procestované, své kouzlo má každá země a jedeme tam, kde v ten okamžik cítíme potřebu být a prožít onu atmosféru.
    Naše zkušenost: prvně Řecko (naše první dovolená busem Lefkada) a pak Španělsko :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za názor :-) třeba nakonec vybereme Chorvatsko :-D

      Vymazat
  4. Klári no my jsme letos chtěli také vyrazit někam k moři - uvažovala jsem o Chorvatksu ale prý jsem blázen a zabila by jsem tam vedrem mého pejska a tak budeme tady někde v České republice.Vím mohla bych jet bez něho--ale my oba dva jsme na sobě hrozně závislí a já bych bez něho si dovolenou ani neužila :o)
    Měj se hezky Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, my máme taky pejska, ale je u přítelových rodičů, protože my jsme si koupili byt a nechci ji už zvykat na jiné prostředí. K moři bych ji také nebrala, ale my jsme ji měli u koho nechat ;-)

      Vymazat
  5. Obě dovolenky vypadají, že byly určo skvělé. My jezdíme každý rok na last minute do Itálie po letních prázdninách. Jezdíme na psí pláž i s hafanem a vždy je to skvělé. Ubytování levné, jedeme vlastním autem a navíc máme téměř celou pláž pro sebe. Žádní obchodníci, nic:) Je to super:) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se právě bojím jet po sezóně, kvůli počasí :-( ale Itálie je krásná, tak se třeba jednou vrátíme :-) v Benátské riviéře se nám moc líbilo :-)

      Vymazat
  6. S Řeckem ani Španělskem zkušenosti nemám, ale myslím, že obojí musí být fajn:) Ale myslím, že Řecko si chválí všichni:)
    My letos plánujeme dovolenou do Finska, kde se hrozně těším... Nejsem úplně typ na ty dovolené u moře, protože jej nemám asi až tak ráda:D Asi i proto hodnotím jako nejlepší dovolenou Rakouské Alpy:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas, vaši návštěvu i milý komentář :-)