středa 29. dubna 2015

Piškotový dort s kokosovým krémem a malinami

Piškotový korpus:

2 lžíce teplé vody
4 vejce
150 g cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
120 g polohrubé mouky

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.

Kokosový krém:

1/2 litru mléka plnotučného
120 g cukru krupice
2 balíčky kokosového pudinku
400 g másla
vanilkový cukr

Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi 5 minut, aby krém byl hladký a našlehaný.

Postup:

Vychladlý korpus rozřežeme na polovinu, oba dva korpusy natřeme malinovou marmeládou a jeden z korpusů poklademe čerstvými malinami.
Na maliny rozetřeme 3/4 krému a přiklopíme druhým korpusem.
Celý dort potřeme ještě jednou krémem, celý dokola a potáhneme rozváleným fondánem nebo marcipánem. Zdobíme dle libosti.




Dort byl chuťově opravdu dobrý, tak pokud se chystáte péct dort, vyzkoušejte tento recept :)

4 komentáře:

  1. byl luxusní...mňamka veliká...

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá moc hezky! Kombinaci kokosu a malin mám ráda, tak někdy vyzkouším. Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy to je lákavá výzva :o)))
    Martina

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas, vaši návštěvu i milý komentář :-)