Včera jsem Vám slíbila recept na tvarohový cheesecake, tak tady je:
Korpus:
200g sušenek (BeBe, Lotus - já dala 2 balíčky BeBe)
70 - 80g másla (přidávala jsem podle potřeby, aby byl korpus vláčný)
Krém:
2 vaničky polotučného tvarohu
250 ml šlehačky (já dala opět 2 kelímky)
cukr (podle chuti)
200g ovoce (maliny, borůvky nebo jahody)
Postup:
1. Sušenky rozdrťte válečkem nebo v mixéru na jemno a smíchejte s rozpuštěným máslem.
2. Vzniklou drobenku vysypte na dno formy tak, aby bylo rovnoměrně pokryté a dnem skleničky upěchujte. Dejte zatuhnout do ledničky.
3. Ušlehejte šlehačku a dejte na chvilku chladit.
4. V další míse vyšlehejte tvaroh s cukrem a pak zlehka smíchejte se šlehačkou.
5. Krém rozetřete na korpus a alespoň 2 hodiny chlaďte v lednici.
6. Podávejte s čerstvým ovocem, ovocnou omáčkou nebo jen tak.
Tento cheesecake jsem dělala po třetí a musím říct, že pokaždé měl úspěch, všichni ho pochvalovali, jak je výborný :) Není to pravý cheesecake, jasně, je to spíš taková nepečená česká varianta :)
Určitě vyzkoušejte, je fakt výborný :)
A co Vy, zkoušeli jste cheesecake? Povedl se Vám?
Klariss, vyzera uzasne...taketo jednoduche receptiky si vzdy odkladam :-) Takze aj tento...dakujem :-)
OdpovědětVymazatNení vůbec zač :-) já se toho bála, ale bylo to lehučké :-)
VymazatByl výborný...
OdpovědětVymazatKlárka, vypadá na zjedenie. :):):)Mňam. Pá. Dana
OdpovědětVymazatDanka, na fotce vypadá hůř než ve skutečnosti, byl fakt dobrý :-)
OdpovědětVymazatV jednoduchosti je síla! Takové dobroty máme doma moc rádi. Hezký den, Klárka.
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
Vymazat