čtvrtek 12. března 2015

Vepřový řízek Ondráš

David toto jídlo přímo miluje, tak jsem ho včera poprvé zkusila udělat na večeři a byl výborný. Na to, že  jsem ho dělala poprvé :) Samozřejmě mi asistoval David, vyučený kuchař :) Kdybyste náhodou někdo dostal na tento řízek chuť, přidávám i velmi jednoduchý recept :)

Bramborákové těsto

300 g loupaných brambor
100 g hladké mouky
3 ks stroužky česneku
2 ks vajec
0,1 l mléka
majoránka
tuk (olej na smažení)
sůl


500g vepřového masa (může být i kuřecí)


Postup
1. Opláchnuté brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a vodu scedíme.
2. Do nastrouhaných brambor přidáme mléko, mouku, utřený česnek se solí, vejce. 
3. Dochutíme majoránkou a mírně osolíme a dobře promícháme.
4. Připravené řízky obalíme v bramborákovém těstě a usmažíme v oleji po obou stranách dozlatova.







DOBROU CHUŤ :)

9 komentářů:

  1. Teda ty se ještě naučíš vařit!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Kláry-tak to vypadá senzačně :o)
    Děkuju za skvělý tip na dobré jídlo i s receptem ♥
    Měj se moc hezky...
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač :) je to fakt jednoduché, ať se podaří!
      Hezký den,
      Klariss :)

      Vymazat
  3. Klárka, rezník v zemiakovom cestíčku je najlepší! Omnoho lepší ako klasický rezeň. Zdravím. Dana :):):)

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo, máš pravdu Danka, výborné to bylo! Hezký večer, K.

    OdpovědětVymazat
  5. Klariss, tie vyzeraju velmi dobre :-) Receptik si odkladam a dakujem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač, určitě vyzkoušej, je to dobrota :-)

      Vymazat

Děkuji za váš čas, vaši návštěvu i milý komentář :-)