David toto jídlo přímo miluje, tak jsem ho včera poprvé zkusila udělat na večeři a byl výborný. Na to, že jsem ho dělala poprvé :) Samozřejmě mi asistoval David, vyučený kuchař :) Kdybyste náhodou někdo dostal na tento řízek chuť, přidávám i velmi jednoduchý recept :)
Bramborákové těsto:
300 g loupaných brambor
100 g hladké mouky
3 ks stroužky česneku
2 ks vajec
0,1 l mléka
majoránka
tuk (olej na smažení)
sůl
500g vepřového masa (může být i kuřecí)
Postup:
1. Opláchnuté brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a vodu scedíme.
2. Do nastrouhaných brambor přidáme mléko, mouku, utřený česnek se solí, vejce.
3. Dochutíme majoránkou a mírně osolíme a dobře promícháme.
4. Připravené řízky obalíme v bramborákovém těstě a usmažíme v oleji po obou stranách dozlatova.
Teda ty se ještě naučíš vařit!!!!!
OdpovědětVymazatUž to tak vypadá :)
VymazatKláry-tak to vypadá senzačně :o)
OdpovědětVymazatDěkuju za skvělý tip na dobré jídlo i s receptem ♥
Měj se moc hezky...
Martina
Není vůbec zač :) je to fakt jednoduché, ať se podaří!
VymazatHezký den,
Klariss :)
Klárka, rezník v zemiakovom cestíčku je najlepší! Omnoho lepší ako klasický rezeň. Zdravím. Dana :):):)
OdpovědětVymazatJojo, máš pravdu Danka, výborné to bylo! Hezký večer, K.
OdpovědětVymazatKlariss, tie vyzeraju velmi dobre :-) Receptik si odkladam a dakujem :-)
OdpovědětVymazatNení vůbec zač, určitě vyzkoušej, je to dobrota :-)
VymazatMoje oblíbené jídlo, mňam.
OdpovědětVymazat