Piškotový korpus:
2 lžíce teplé vody
4 vejce
150 g cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
120 g polohrubé mouky
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.
Kokosový krém:
1/2 litru mléka plnotučného
120 g cukru krupice
2 balíčky kokosového pudinku
400 g másla
vanilkový cukr
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi 5 minut, aby krém byl hladký a našlehaný.
Postup:
Vychladlý korpus rozřežeme na polovinu, oba dva korpusy natřeme malinovou marmeládou a jeden z korpusů poklademe čerstvými malinami.
Na maliny rozetřeme 3/4 krému a přiklopíme druhým korpusem.
Celý dort potřeme ještě jednou krémem, celý dokola a potáhneme rozváleným fondánem nebo marcipánem. Zdobíme dle libosti.
Dort byl chuťově opravdu dobrý, tak pokud se chystáte péct dort, vyzkoušejte tento recept :)
byl luxusní...mňamka veliká...
OdpovědětVymazatVypadá moc hezky! Kombinaci kokosu a malin mám ráda, tak někdy vyzkouším. Jana
OdpovědětVymazatTedy to je lákavá výzva :o)))
OdpovědětVymazatMartina
Vyzera vyborne :-)
OdpovědětVymazat